Nyere tid

 ”Upstairs and Downstairs. Herskab og tjenestefolk på Skovsgaard”

3.-9. klassetrin

Forløbet fokuserer på forholdet mellem herskab og tyende omkring 1900-tallet med særligt fokus på, hvad herskabet foretog sig “upstairs” i stuerne og hvilke opgaver, tyendet havde “downstairs” i tyendekælderen. Eleverne lærer om levevilkårene både “upstairs” og “downstairs” og hører om kost- og boligforhold, arbejdsopgaver, indkomst, familieforhold, fællesskaber og samfundsudvikling.

Forløbet er som udgangspunkt selvguidet, men der kan bookes rundvisning på Skovsgaard som intro eller opfølgning på forløbet. Kontakt museet for yderligere info eller for bestilling.

Snapshot: Mennesket i landskabet – landskabet i mennesket

4.-10. klasse

(NB: Kan bookes fra 5. april 2019 og året ud)

[/vc_row_inner]

Varighed: ca. 2,5-3 timer. Forløbet kan deles over flere dage.

Forløbet tager udgangspunkt i Langelands Museums særudstilling ”Mennesket i landskabet – landskabet i mennesket”. Eleverne præsenteres for udstillingen, vi taler om fotografi i fortid og nutid, om anvendelse af fotos som historisk kilder, og vi perspektiverer til elevernes egne fotopraksisser og brug af sociale billedmedier. Eleverne diskuterer udstillingens fotos ud fra billedanalytiske værktøjer og sendes selv på foto-opgave i det langelandske landskab.

Booking af forløb:

Cecilie Bønnelycke

cecbon@langelandkommune.dk

29 74 04 34

For yderligere info om forløbet, kompetencemål og praktiske forudsætninger, se beskrivelsen af undervisningstilbuddet her: Undervisningstilbud

Koldkrigsmuseum Langelandsfort

Kommer snart.

Arkæologi

Kommer snart.

Bevaring

Kommer snart.