Arkæologi har været Langelands Museums kerne siden købmand Jens Winther grundlagde museet og selv udførte arkæologiske udgravninger. I dag har Langelands Museum af Slots- og Kulturstyrelsen fået tildelt arkæologisk ansvar for Langeland Kommune og Ærø Kommune, samt det marinarkæologiske ansvar for farvandet omkring Fyn, og den jyske østkyst fra grænsen til Vejle fjord.

Langt det meste af den arkæologiske virksomhed foregår i dag i medfør af Museumsloven, og finder typisk sted forud for anlægsarbejder til lands eller til vands. Langelands Museum deltager i et arkæologisk partnerskab sammen med Svendborg Museum, Øhavsmuseet Faaborg og Østfyns Museer i fællesskabet Arkæologi Sydfyn.

Kontakt:

siarba@langelandkommune.dk

ashaan@langelandkommune.dk

Illustration Til Undersiden Arkæologi

Er du ny med metaldetektor?

Har du netop erhvervet dig en metaldetektor, og søger du information om hvad du skal gøre når du søger efter fortidslevn på Fyn og øerne i det sydfynske øhav? Så er du kommet til det rette sted.
Museerne på Fyn og omliggende øer har samlet alle vejledninger for detektorførere på ét sted. Dette er for at forbedre overblikket for den enkelte detektorfører, især dem der går med detektor i flere forskellige museers ansvarsområder, og for sikre en ensrettet registrering og dataindsamling på tværs af museerne.

Vejledningerne er samlet på Harja.dk, da Harja er det centrale samlingspunkt for detektorførere i det fynske nærområde. I Harja arrangeres der desuden halvårlige afleveringsaftener med repræsentanter fra museerne på Fyn og omliggende øer, hvor alle detektorførere bydes velkommen til at aflevere deres fund og høre nyt fra museerne.

Direkte link til museernes vejledninger: http://harja.dk/vare-kategori/museernes-vejledninger/

Kontakt for detektorførere:

siarba@langelandkommune.dk

Illustration Til Undersiden Bevaringscenter Fyn